Tulevan puukkoni kahva on omppua ja terä on jotain 10 cm. Pientä näppärää haluaisin. Tuota suunnitellessa tajusin et puukon linja on vaikee saaha kauniiksi koska terä on lyhyt. Joudun tuota helaa hiomalla muotoilleen. Mukavan haastavaa!
Saa nähä mitä tullee.
Joo tuon kuksan kanssa mietin et tarviiko mun enää sitä suolavedessä liottaa. Miten sain sen selville että onko se jo liotettu? Päädyin maistamaan ja yök oli todella suolainen. (Nää taitaa olla niitä keltanokan kokeiluja ;O)) Eli liotanko uudelleen vai onko hyvä näin?
Tuota kuksaa kun sitten käyttöön alakkaa kyllästää niin taitaa olla parempi et on viikonloppu ;O).....
Tilaapa seuraavaksi ns. drop point-terä,jossa hamara ei ole suora. Mielestäni sellaiseen on kahvan muotoilu helpompaa. Itelläni tuo eka puukko on 6 cm ja näppärä työskennellä.
Aihiota ei liene tarvi enää liottaa. Se suolan maku saattaa säilyä aika pitkään..
Kattava valikoima teriä eri valmistajilta,paljon puulajeja ym.tarviketta myy brisa.fi. Ite tilasin yhen 80 mm terän,tuppinahkaa ja kolmea eri puuta:pähkinää,tervaleppää ja padoukia.Seuraava puukonterä on damastia.Tohon terään ois tulossa mahollisesti hirvensarvesta lohenpää.Laitan hahmotelmasta kuvaa myöhemmin..
7 kommenttia:
Kiva idea, ja näyttääkin kauniilta.
Pitää tehdä näitä eri puulajeista, jokainen on aina eri näköinen ja sävyinen.
Tuo on kivan näköinen. Mä tykkäisin :O)
Tulevan puukkoni kahva on omppua ja terä on jotain 10 cm.
Pientä näppärää haluaisin.
Tuota suunnitellessa tajusin et puukon linja on vaikee saaha kauniiksi koska terä on lyhyt. Joudun tuota helaa hiomalla muotoilleen.
Mukavan haastavaa!
Saa nähä mitä tullee.
Joo tuon kuksan kanssa mietin et tarviiko mun enää sitä suolavedessä liottaa.
Miten sain sen selville että onko se jo liotettu?
Päädyin maistamaan ja yök oli todella suolainen.
(Nää taitaa olla niitä keltanokan kokeiluja ;O))
Eli liotanko uudelleen vai onko hyvä näin?
Tuota kuksaa kun sitten käyttöön alakkaa kyllästää niin taitaa olla parempi et on viikonloppu ;O).....
Tilaapa seuraavaksi ns. drop point-terä,jossa hamara ei ole suora. Mielestäni sellaiseen on kahvan muotoilu helpompaa. Itelläni tuo eka puukko on 6 cm ja näppärä työskennellä.
Aihiota ei liene tarvi enää liottaa. Se suolan maku saattaa säilyä aika pitkään..
Voi,
sitten kyllä huilutan kahvia vahvemmalla...
Mitäs muuten tilasit itelle?
Voisin todella kokeilla sitä sun suosittelemaa terääsi.
Pitää kahtella missä niitä ois.
Kohta näitä puukkoja sitten alakkaa olla kun kaikki mallit läpi käy.
Kattava valikoima teriä eri valmistajilta,paljon puulajeja ym.tarviketta myy brisa.fi.
Ite tilasin yhen 80 mm terän,tuppinahkaa ja kolmea eri puuta:pähkinää,tervaleppää ja padoukia.Seuraava puukonterä on damastia.Tohon terään ois tulossa mahollisesti hirvensarvesta lohenpää.Laitan hahmotelmasta kuvaa myöhemmin..
Mukava ootella mitä teet :O)
Lähetä kommentti