perjantai 10. lokakuuta 2008

Kalapurkki

Tässä uusin sarvipurkki vaikka suolalle tai hammastikuille. Tekemäni purkit on ensin liotettu ja puhditettu sisältä sekä raaputettu ulkopinnan pahimma rosot puukolla. Lopullinen pinta saadaan aikaan hiomalla, vaihtamalla aina hienompaan ja hienompaan paperiin. Puuosiin olen käyttänyt yleensä koivua tai visakoivua, kannessa on pala korkkia, mikä istuu tiiviisti sarven sisään. Valmis purkki on öljytty. Kala-aihetta käytän töissäni paljon ja se tulee tietysti rakkaasta harrastuksesta.

Hauki ei monen mielestä ole kummoinen kala ruoanlaitossa, vaan keskitytään niiden kymppien jahtiin.. Kilon, kahden luupäästä saa kyllä maittavaa apetta, tässä yksi resepti:

Voitele vuoka ja laita siihen voidellut ruisleivän palat. Paloittele haukifileet, pekoni, kurkku ja aurajuusto sekä siivuta tomaatti ja purjo. Levitä kalaa, käristettyä pekonia ja kurkkua leipien päälle kerroksittain, viimeiseksi tomaattisiivut, juustomurut ja purjorenkaat jotka estävät folion tarttumisen. Lopuksi päälle voi kaataa pullollise olutta. Vuoka peitetään lopuksi foliolla. Appeen alkuperäinen nimi on Tosimiehen kiuashauki, joka nimensä mukaisesti kypsyy kiukaan päällä niin kauan kunnes koko suku on kylpenyt. kotioloissa 200c uunissa 2-3 tuntia. Awot!


Ei kommentteja: