keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Kalareseptejä


Haukisipsejä. Resepti on hyvin yksinkertainen: leikataan fileestä mahdollisimman ohuita siivuja, pyöritetään ne suola-sitruunapippuriseoksessa ja paistetaan kuumalla pannulla oikeassa voissa rapeiksi. Kastikkeeksi oman maun mukaan maustettu kermaviili. Kokeilin tehdä myös kuhasta, mutta liekö pakastus muuttanut rakennetta kun lopputulos oli kovin murenevaa.
Kannattaa tarjota myös muksuille.



Näissä kuvissa tosimiehen kiuashaukea uunissa tehtynä. Resepti oli täällä jo aiemmin, joten en sitä viitsi uudestaan kirjoittaa.



2 kommenttia:

JPJ kirjoitti...

Tässä minun suosikkini:

KERMAINEN AURALOHI

Tämä on uskomattoman hyvä ja helppo kalaruoka kaikille Aurajuuston ystäville.

n. 1 kg kirjolohifile
1/2 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl valkopippuria
400 g pakasteparsakaalia
200 g pakasteporkkanoita
50 g voita tai margariinia
2 rkl siirappia
1 1/2 rkl soijakastiketta
80 g Aura-juustoa
2 dl kuohukermaa

Poista fileestä nahka. Leikkaa se annospaloiksi ja mausta suolalla, valko- ja sitruunapippurilla. Levitä kalapalat uunivuoan pohjalle. Hauduta vihannekset voissa pannulla. Anna voin imeytyä vihanneksiin ja mausta ne siirapilla ja soijalla. Levitä vihannekset kalan päälle. Ripottele päälle murennettu Aura-juusto. Kaada vuokaan kerma. Kypsennä 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa riisin kanssa. Ja hyvän viinin..

Tästä jos ruoka paranee niin se menee pilalle :)

Jussi kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa,pitää testata.