Vanhojen töiden esittely jatkuu suolasarven muodossa. Lehmänsarven sävy oli herkullisen musta-valkoinen ja lopputuloksesta tuli siksi dramaattisempi, kuin monesta muusta sarvityöstä.
Tilauksesta tein naisen käteen sopivan puukon. Terä on Ilkka Seikun takoma ja perä on visakoivua, hela messinkiä ja välikiekko poronsarvea, välissä nahkalapot.
Huonosti kuvattu mäntylaudasta vuoltu joutsen. Näitä tulee vuoltua aina välillä, malli on pysynyt samana seitsemisen vuotta. Alempana kuvassa muutama vanhempi, jo pois lentänyt yksilö. Oikean puoleinen on öljytty, siitä puun sävy.
Kuvissa kivikautisen mallin mukaan tehty karhunpäätikari. Muinoin veitset ja muut kalut tehtiin liuskeesta ja arvokkaasta tuontitavarasta; piikivestä. Itse tein tikarini vuolukivestä sen helpon työstettävyyden vuoksi, en tosin ihan heti toista ala tekemään, sen verran pölyistä hommaa oli. Kahvaosassa on nahkanauha ja kiven tumma sävy on saatu öljyämällä.
Kuvankaltaisia pikkukuksia olen väkerrellyt pienistä pahkoista ja jämäpaloista, puulajeina visakoivu, omena, kataja ja ruusupensaan juuri. Kuvan vasemmassa kuksassa kahvaosa poronsarvea. Lopuksi kuksat öljytään kauniin pinnan aikaan saamiseksi.